Žihadla přejela Kohouty a jsou zpět na 1. místě

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
6 : 0 (2:0, 0:0, 4:0)
HC Tábor HC Tábor

Soupiska domácí

Groh (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Juráň, Mikeš (A), Horký, Čejka, Ferda, Heinrich, Havlát, Krutiš (A)

Rozhodčí

Michal Antonín – Petr Křivohlavý
Martin Klouda

Soupiska hosté

Kolář (Novák) – Adam, Skočovský, Černý (A), Duben, Bouška, Raiterman – Komma, Kadilák, Škrdleta, Blažek (C), Březina, Pípal, Drda, Prášek, Pechánek, Sladkovský

Vyloučení 4:6
Využití 4:0
V oslabení
Počet střel
Diváků 318
  • ROMAN MIKEŠ (Michal Kliment, Petr Veleba) 7. minuta
    Branka domácí
  • PETR KRUTIŠ (Roman Mikeš, David Horký) 14. minuta
    Branka domácí
  • JAKUB ČEJKA (Robert Havlát, Radim Ferda) 44. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ 47. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Petr Krutiš, Petr Veleba) 48. minuta
    Branka domácí
  • ROMAN MIKEŠ (David Horký) 55. minuta
    Branka domácí

K dohrávce odloženého 25. kola dorazili na zimní stadion v Moravských Budějovicích Kohouti z Tábora. Na druhý pokus se tak utkání uskutečnilo a ve hře bylo hodně. Nic menšího než návrat Žihadel na první místo. To se nakonec v ledovém středečním podvečeru podařilo a Žihadla jsou po hladkém vítězství 6:0 zpět v čele tabulky.

Již od počátku utkání bylo znát, že na led Žihadel dorazil soupeř, kterému se letos zrovna dvakrát nedaří. Od úvodního vhazování udávala tempo hry žlutočerná letka. Již po minutě hry pálil z otočky jen těsně mimo Jakub Čejka. I v následujících vteřinách se musel hodně ohánět gólman hostí, který likvidoval střelecké pokusy domácích. Hosté zahrozili až po více než dvou minutách hry, kdy vedle pálil Radek Pechánek. Blízko gólu byl v polovině 6. minuty David Horký, ale tentokrát ještě pálil těsně mimo. To v čase 6:39 již bylo veseleji. První přesilovou hru zápasu využil krásnou tečí střely od modré Roman Mikeš1:0. Na začátku 10. minuty dostali výhodu přesilové hry i hosté, kteří ji sehráli velice pěkně, ale Dominik Groh nepřipustil žádné komplikace a postupně likvidoval všechny střelecké pokusy Kohoutů. Po 13 odehraných minutách dostali domácí druhou výhodu přesilové hry a v čase 13:55 našel nádhernou přihrávkou Roman Mikeš navrátilce do sestavy Petra Krutiše, který již neměl problém uklidit puk do prázdné brány – 2:0. Na druhé straně se do obrovské šance dostal v polovině 15. minuty Radim Škrdleta, který však zcela osamocen na Dominika Groha nevyzrál. V 16. minutě mazaně střílel David Březina, ale ani střela skrytá za obráncem Dominika Groha nepřekvapila. O pár vteřin později pálil na druhé straně Jakub Čejka, ale i gólman hostí byl pozorný. Ke konci 18. minuty předvedl další výborný zákrok Kristián Kolář proti střele Petra Krutiše. A jelikož v závěru třetiny nepropálili ani Robert Havlát s Romanem Mikešem, tak se do kabin odcházelo za stavu 2:0.

První vážnější střelu druhé třetiny si až po více než minutě připsali Kohouti, ale Dominik Groh ji v klidu kryl a poradil si i s následnou dorážkou. Na druhé straně vzápětí zahrozil Radim Ferda, který se dokázal probojovat osamocen až před bránu soupeře, ale přesné zakončení mu již hostující obrana nepovolila. Další obrovskou gólovou šanci měl v průběhu 24. minuty Roman Mikeš, ale Kristián Kolář opět vytáhl perfektní zákrok. V 26. minutě opět zahrozili hosté, ale Dominik Groh kryl střelu Luboše Adama i následný pokus Lukáše Sladkovského. Skóre se mohlo měnit i ke konci 29. minuty, ale akci 2 na 1 zakončoval Jakub Čejka střelou, která jen těsně netrefila odkrytou klec Kohoutů. O minutu později kryl Dominik Groh dvojitý pokus Radka Pechánka. Na druhé straně jen o pár vteřin později pálil hned po vhazování David Horký, ale gólman hostí byl na místě. Další velká šance přišla ve 33. minutě, kdy Radim Ferda krásně tečoval střelu od modré, ale Kristián Kolář byl pozorný. Netrvalo dlouho a opět pálil aktivní Roman Mikeš, ale Kristián Kolář byl opět pozorný. V průběhu 36. minuty dostali další výhodu přesilové hry Kohouti, ale s jejich jediným pokusem si s přehledem poradil Dominik Groh. V závěru třetiny ještě dvakrát pálil Petr Veleba, jehož výkony rostou zápas od zápasu, a také Robert Havlát, ale Kristián Kolář svůj tým držel v naději. Hlavně díky němu se tak odcházelo do kabin stále za stavu 2:0.

I do třetí třetiny vstoupili hráči Žihadel aktivněji. V polovině 42. minuty se pokusil Radim Ferda překvapit gólmana Kohoutů zpoza brány, ale ten se nachytat nenechal. Hosté se ke střeleckým pokusům dostávali z uctivé vzdálenosti brány Žihadle a tyto pokusy si s přehledem hlídal Dominik Groh. Herní převahu v další gól se domácím podařilo přetavit v čase 43:48, kdy Jakub Čejka propálil vše před sebou – 3:0. Ani ne o minutu později přišla další velká šance domácích, ale Roman Mikeš jen těsně přestřelil. Neuběhla ani půl minuta a v další obrovské šanci byl David Horký, ale jeho pokus zastavila tyč táborské brány. Čas 46:19 a další využitá přesilová hra. David Horký si najel před bránu hostí a tentokrát již jeho pohotovou střelu nic nezastavilo – 4:0. Po gólu následovalo další vyloučení hostí a ti tak šli do tří, neboť předchozí vyloučený hráč dostal 2+2 minuty. Nejprve se v dvojnásobném oslabení podařilo ujet Davidu Blažkovi, ale Dominik Groh tento souboj s přehledem ustál. A jak se říká: nedáš, dostaneš. Dvojnásobnou přesilovou hru využil v čase 47:41 David Horký, který využil přesné přihrávky Petra Krutiše5:0. Další z velkých šancí Žihadel neproměnil Robert Havlát, který se sice šikovně protlačil až před bránu hostí, ale puk za brankovou čáru protlačit nedokázal. V čase 54:50 se do přečíslení dostali asi nejlepší hráči zápasu David Horký s Romanem Mikešem. První jmenovaný skvěle nahrával a pro Romana Mikeše již nebyl problém rozvlnit síť – 6:0. Hosté se ani přes hrozivé skóre nevzdávali a snažili se utkání dohrát se ctí. Minutu po obdrženém gólu se i Kohouti dostali do přečíslení 2 na 1, ale se střelou Davida Skočovského si Dominik Groh poradil. Jen o několik vteřin pálil Luboš Adam, ale gólman Žihadle si s přehledem šel pro čisté konto. V závěrečných vteřinách zápasu se o gól pokoušela i skvěle hrající lajna ve složení Filip Matějka, Marcel Juráň a Aleš Heinrich, ale ani pokusy prvních dvou zmíněných již na skóre nic nezměnily a tak se domácí fandové museli spokojit s výhrou 6:0.

Co dodat? Domácí Žihadla si zcela zaslouženě dokráčela k pohodovému vítězství proti Táboru a vrací se tak na první místo tabulky před Žďár nad Sázavou, ale boj o první místo zcela jistě nekončí. Další druholigový boj čeká žlutočerné již tuto sobotu, kdy Žihadla míří do Valašského Meziříčí. Další domácí zápas je na programu ve středu 30.1.2019. A nepůjde jen o tak ledajaký zápas. Na náš stadion totiž zamíří neoblíbený soupeř z Havlíčkova Brodu a tento zápas velice napoví o síle naší družiny. Takže v 18:00 všichni na značkách. Každý hlas bude tentokrát třeba.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Řekl bych takové povinné vítězství. Táboru se letos moc nedaří, nehrají nejlépe. Takže jsme byli favoritem a potvrdili jsme to. Dobře zachytal pár těch ošemetných situací gólman a má první nulu, což jsem rád. Máme zase pár nemocných hráčů. Dnes pro nemoc nemohli hrát Rytnauer, Kabelka a Hrala, takže se to zase muselo trochu protočit, ale máme další kluky. A všichni ukázali, že mají chuť hrát. Já jsem dnes s výkonem kluků spokojený.“

Roman Mikeš (HC Moravské Budějovice 2005): „Já myslím, že dnes dobrý zápas. Dali jsme dva rychlé góly. Pak se nám to dařilo držet a později i navýšit skóre a ke konci jsme si již zápas v poklidu pohlídali.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz