Žihadla uhájila domácí tvrz proti nájezdu Tatry

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
3 : 2 (0:2, 2:0, 1:0)
HC Tatra Kopřivnice HC Tatra Kopřivnice

Soupiska domácí

Groh (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Rytnauer (A), Čejka, Hrala, Ferda, Heinrich, Havlát.

Rozhodčí

Vojtěch Král - Pavel Mikšík
Marek Čelechovský

Soupiska hosté

Hromada (Velička) – Imrich, Ficek, Zuzaník, Puškár, Bail, Marek (A), Fojtík – Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Kofroň, Gola.

Vyloučení 5:11
Využití 0:0
V oslabení 1:0
Počet střel
Diváků 455
  • Adam Červenka (Miroslav Marek) 1. minuta
    Branka hosté
  • Matěj Mach (Adam Kofroň) 7. minuta
    Branka hosté
  • Jakub Čejka (Radim Ferda, Robert Havlát) 27. minuta
    Branka domácí
  • Jakub Čejka (Roman Kadela) 39. minuta
    Branka domácí
  • Roman Kadela (Jakub Čejka) 56. minuta
    Branka domácí

V dnešním 33. kole 2. hokejové ligy se hráči Žihadel postavili nepříjemnému soupeři z Kopřivnice. Očekával se tak další těžký zápas, kdy domácí borci potřebovali po dvou porážkách zabrat. Za svým cílem si šli od začátku do konce utkání a soupeře totálně přehrávali a chybělo jen přesné zakončení. Nakonec se však domácí fanoušci vítězství dočkali a doufejme, že Žihadla rozjíždí další vítěznou sérii.

Zápas pro domácí nezačal vůbec dobře. První střela a hned lovila nová posila Dominik Groh puk z brány. V čase 0:39 převzal na modré Adam Červenka od mantinelu odražené nahození Miroslava Marka, kdy využil střídání domácích, sjel si nikým nerušen na kruhy a tvrdou střelou vymetl horní roh brány – 0:1. Pak se již dopředu hrnuli hlavně domácí, kteří po většinu doby obléhali kopřivnickou bránu. Žádný z pokusů však v síti neskončil. V čase 6:32 se do ojedinělé vážnější šance dostali i hosté. Dominik Groh se sice činil a poradil si se dvěma střeleckými pokusy, ale domácí obrana nedokázala ani po opakovaných pokusech vyhodit puk skákající před brankovištěm a v chumlu hráčů se nejlépe zorientoval Matěj Mach, který dokázal poslat puk do sítě až za nic nevidícího ochránce domácí svatyně – 0:2. Po druhém gólu Tatry byl na ledě opět již jen jeden tým a to tým Žihadel. V průběhu 9. minuty pálili postupně Petr Veleba, Daniel Kabelka a David Horký, ale ani jeden z nich neuspěl. V polovině 10. minuty byl první gól domácích opět velmi blízko, ale v mele před bránou Tatry se nejlépe orientoval hostující gólman. I na přelomu 11. a 12. minuty se musel hostující gólman hodně otáčet, neboť byl v záplavě střel, ale Petr Hromada byl vždy na svém místě. Když již náhodou na střelu domácích nestačil, tak mu pomohla tyč. Nejprve po tečované střele Roberta Havláta a pak na začátku 14. minuty, kdy pálil David Horký. V polovině 16. minuty byl v obrovské šanci Aleš Heinrich, ale ten nedokázal trefit odkrytou klec hostů. O minutu později řešil akci 2 na 1 Jakub Čejka střelou a opět se mu do cesty postavila tyč. V polovině 18. minuty se dokázal před bránu protlačit Roman Mikeš, ale vylámal si zuby na výborném Petru Hromádkovi. V poslední minutě se ještě do šance dostali výborně hrající Robert Havlát a po něm i Roman Mikeš, ale ani jeden neuspěli. Do kabin tak šli určitě spokojenější hosté, kteří z minima dokázali vytěžit více než maximum.

I druhá třetina se nesla v duchu jednoho týmu. Domácí již od prvního střídání šli za vyrovnáním. V polovině 22. minuty jen těsně vedle pálil Petr Veleba. Chvíli po něm pálil Radim Ferda a jeho střelu jen tak tak zkrotil jeho protivník v masce. Hosté zahrozili až na počátku 24. minuty, kdy s lehkou střelou z kruhu neměl Dominik Groh žádný problém. O pár okamžiků později opět úřadoval Radim Ferda, ale jeho pokus měl připravený Petr Hromádka. V čase 26:03 již však mohl stadion bouřit poprvé. Za skvělou aktivní hru byla odměněna lajna Čejka, Ferda, Havlát. Hráči Žihadel uzavřeli hosty před jejich bránou a po sérii nahrávek pálil nejprve Radim Ferda, jehož střelu ještě gólman hostí vyrazil, ale dorážející Jakub Čejka se již nemýlil – 1:2. O necelé dvě minuty to stejní hráči zkoušeli znovu, Tentokrát pálil zpoza brány Robert Havlát, ale Petr Hromada se nachytat nenechal. V polovině 30. minuty byl v obrovské šanci David Horký, ale byl hákován a nedokázal tak puk usměrnit a hosté šli do 3. Bohužel přesilová hra se domácím zrovna dvakrát nepovedla a domácí početní převahy nedokázali využít či vůbec ohrozit bránu hostí. To další přesilová hra ve 34. minutě se dařila mnohem lépe a Jakub Čejka pálil hned dvakrát, ale v obou případech stejně jako při střele Roberta Havláta, byl Petr Hromada na místě. Až na konci 37. minuty si po delší době připsal zákrok Dominik Groh, ale moc práce po střele Adama Červenky neměl. V čase 38:09 bylo po faulu, který viděl snad jen hlavní rozhodčí, odpískáno trestné střílení pro Tatru. Dominik Groh si s ním však bravurně poradil. Jen o pár vteřin později pak přišlo zasloužené vyrovnání. V čase 38:21 dostal přesnou přihrávku Jakub Čejka, který se přesnou střelou nemýlil – 2:2. Po druhé třetině tak domácí zcela zaslouženě srovnali skóre.

 I na začátku třetí třetiny byli aktivnějším týmem domácí. Hned v prvních minutách pálil dvakrát Jiří Peroutka. Hosté se k první střele dostali až v polovině 46. minuty, ale Dominik Groh byl připraven. Při následném protiútoku se do slibné šance probíjel Roman Mikeš, ale hostující obránci mu přesné zakončení nedovolili. V období 49. a 51. minuty dostal Dominik Groh možnost ukázat, že domácí tým se na něj bude moci spolehnout. To bylo totiž asi jediné období, kdy byli hosté aktivnější a dokázali se dostat do vážnějších šancí. Nejprve se před Dominika Groha dostal Daniel Hrubý, ale se svojí střelou neuspěl. O chvíli později byl ještě ve slibnější šanci Jan Korec, ale ani ten sám před domácím gólmanem neuspěl. O pár minut později pálil na druhé straně Daniel Kabelka, ale Petr Hromada jeho střelu i přes zakrytý výhled dokázal vyrazit. V 55. minutě dostali po špatném střídání výhodu přesilové hry hosté, ale místo aby se jim podařilo ohrozit bránu Žihadel, tak dostali poslední žihadlo z hole Romana Kadely 3:2. Domácí si již pak svůj náskok pozornou hrou bránili a o případnou možnost závěrečného tlaku se hosté připravili sami po zbytečném vyhození puku mimo hřiště. I tak se v závěrečných sekundách pokusili o hru bez brankáře, ale ani to již na vítezství Žihadel nic nezměnilo.

Domácí tak zcela zaslouženě přehráli Kopřivnici v poměru 3:2, kdy výsledek byl s ohledem na hru obou mužstev pro hosty velice příznivý, protože kdyby to dnes skončilo 10:2, tak by nikdo nemohl nic namítat. Další domácí utkání čeká žlutočernou letku již ve středu 23. 1. 2019, kdy se od 18.00 hodin dohrává odložené utkání s Táborem. Takže zase všichni na značkách.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Poslední zápasy nás trochu trápí koncovka. Už v Písku jsme měli tak 10 gólovek a nevyhráli jsme. Dnes opět velké množství gólových šancí, ale zase nic, ale aspoň se již podařilo zvítězit. Celý zápas jsme měli převahu. Podařilo se nám z 0:2 otočit na 3:2, což je také důležité a jsou to cenné zkušenosti a body. I takové zápasy je třeba. Já musím klukům za výkon poděkovat. Z pohledu nasazení a hry není co vytknout. Kopřivnice v průběhu zápasu hodně přitvrdila, ale tato hra nám vůbec nevadí. Všichni hráči odehráli, co jsem po nich požadoval. Jak říkám všem patří poděkování. Hlavně gólmanovi, který to dnes neměl vůbec jednoduché. První střela - gól. Pak neměl moc zákroků, což není pro brankáře dobré, ale i tak když bylo třeba, tak nás podržel. Já věřím, že pro náš tým bude vůdčí osobností, tak jako byl Pavel Jekel. Mám hlavně radost z toho, že k nám chtěl jít a po této stránce jsme hrozně spokojený.“

Jakub Čejka (HC Moravské Budějovice 2005): „Tak byl to strašně těžký zápas. Dostali jsme rychlé góly, ale pořád jsme si říkali, že to můžeme otočit. Myslím si, že jsme soupeře celý zápas přehrávali a měli velké množství šancí a jen nám to tam nepadalo. Bohudík se nám to nakonec podařilo a góly jsme vstřelili.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz